Organizat sub egida revistei şcolare "Împreună", Concursul C.A.E.N. "Împreună luptăm împotriva discriminării" își propune formarea unei culturi a toleranţei în rândul comunităţii şcolare şi locale prin exersarea competenţelor psiho-sociale de comunicare, cooperare şi lucru în echipă. 

          Prin această acţiune dorim marcarea zilei de 5 mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării şi egalităţii de şanse. Această zi are o însemnătate deosebită, promovând toleranţa în rândul cetăţenilor Uniunii Europene, cetăţeni în rândul cărora ne aflăm şi noi.

SCOP: Promovarea unei culturi a toleranţei în rândul populaţiei şcolare (elevi cu/fără cerinţe educative speciale) prin marcarea zilei de 5 mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării și a egalității de șanse.

Obiectivele specifice ale proiectului;

O1. Marcarea zilei de 5 mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării şi egalităţii de  şanse în 75 unităţi şcolare, într-un interval de 7 luni

O2. Participarea cu lucrări pe tema egalitatea de șanse în mediul școlar  a unui număr de 420 de elevi, 80 cadre didactice din 70 școli și 25 județe

O3. Exersarea abilităţilor de concepere şi redactare a unui mesaj scris din domeniul publicistic (afiș format A3, reportaj/ articol, eseu) pe tematica dată, pentru un număr minim de 250.

04. Diseminarea rezultatelor proiectului în 75 unități școlare, într-un interval de 6 luni

          Edițiile II, III, IV, și V au fost cofinanțate de Consiliul Județean Timiș prin Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive și de tineret din 2010, 2011, 2012, 2013. Din anul școlar 2013-2014, începând din 2014, ediţiile a V-a, manifestarea este inclusă în  Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educației Naționale.

Documente de participare, ediția curentă:

         Mai jos găsiți documentele necesare participării la ediția curentă a Concursului național ”Împreună luptăm împotriva discriminării”. Participarea la ediția curentă se face în următoarele condiții:

1. se semnează acordul de participare între unitatea școlară și școala organizator;

2. se selectează, la nivel de școală, cele mai bune lucrări participante;

3. după selecția lucrărilor, toate se trimit într-un singur plic, alături de un plic autoadresat, timbrat cu valoare de 10 lei, parteneriatul semnat de conducerea instituției școlare, fișele de înscriere, pentru recepționarea, din partea organizatorilor a documentelor emise ca efect al participării dvs. la proiect.

 
 

Rezultatele Concursului național ”Împreună luptăm împotriva discriminării”, ediția curentă

         Rezultatele finale sunt postate după avizarea lor de către personalul de îndrumare și control a CȘEI ”Paul Popescu Neveanu”, mun. Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

          Pentru a intra în posesia diplomelor și documentelor emise ca efect al participării dvs. la acest concurs, vă invităm la spectacolul tematic dedicat zilei de 5 mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării și egalității de șanse. Organizatorii, după anunțarea rezultatelor finale, expediază diplomele, adeverințele și restul documentelor prin serviciul poștal, folosind plicul autoadresat și timbrat, așa cum a fost completat de dvs. Nu ne putem asuma răspunderea privind serviciile postale și recepționarea pachetului. Sunt puține cazurile în zare plicurile nu ajung la destinatari/ participanți și se întorc la noi. Punctual, situația se mai poate rezolva comunicând cu coordonatorul proiectului, pe adresa revistaimpreuna@gmail.com.

Remember the time (istoric)

          În anul școlar 2008-2009, cu prilejul zilei de 5 Mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării, echipa revistei Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, revista "Împreună", a organizat o campanie de luptă împotriva discriminării, iniţiată de elevi cu cerinţe educative şi colegii lor din învăţământul de masă. Activităţile acestei manifestări au inclus jocuri distractive şi concursuri specifice vârstei şi dezvoltării psihosomatice a participanţilor. La activităţile acestei prime ediţii a campaniei au participat elevi, cadre didactice şi părinţi de la Şcoala Particulară "Ed Vertigo" Timişoara, Asociaţia "Generaţia Tânără" din Timişoara, Şcoala cu cls. I-VIII Pişchia, D.G.A.S.P.C. Timiş, C.J.A.P. Timiş, Şcoala cu cls. I-IV Murani, Primăria și Consiliul Local Pișchia. Campania "Împreună luptăm împotriva discriminării" a fost organizată cu sprijinul Centrului Comercial "Real" Timişoara. Activitatea a fost coordonată de prof. Ligia Mihaela Neșcu, prof. Adriana Bucur, prof. Corneliu Dragomir.

          Următorul an școlar, în mai 2010, cu prilejul zilei de 5 Mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării, echipa revistei Împreună a organizat o activitate distractivă, în aer liber, la pădurea de lângă comuna Pișchia, unde a fost lansat, festiv, și un număr al revistei. Copiii s-au jucat, s-au distrat, s-au simțit bine și s-au bucurat de aer curat. La activităţile acestei ediţii a campaniei au participat elevi, cadre didactice şi părinţi de la Şcoala Particulară "Ed Vertigo" Timişoara, Asociaţia "Generaţia Tânără" din Timişoara, Şcoala cu cls. I-VIII Pișchia, D.G.A.S.P.C. Timiş, C.J.A.P. Timiş, Şcoala cu cls. I-IV Murani, Şcoala cu cls. I-VIII Liebling, etc. Activitatea a fost coordonată de prof. Dragomir Corneliu și prof. Gemen Violeta.

           În mai 2011, Campania "Împreună luptăm împotriva discriminării" căpăta aspectul unui proiect amplu, la nivel județean, în cadrul căruia a avut loc un spectacol tematic, concurs tematic (cu afișe, desene și compuneri) ce a avut loc la Școala Gimnazială Com Liebling, jud. Timiș.
           În anul școlar 2011-2012, Concursul cu participare internaţională "Împreună luptăm împotriva discriminării" este organizat de C.Ş.E.I. "Paul Popescu Neveanu" din Timişoara în parteneriat cu C.Ş.E.I. "Constantin Pufan" Dr. Tr. Severin, Şcoala Specială "Semenii" din Negotin, Republica Serbia, Școala Gimnazială Nr. 7 ”Sf. Maria” Timișoara şi Şcoala cu cls. I-VIII Şelimbăr, jud. Sibiu şi se bucură de o participare impresionantă. Concursul a constat în realizarea de afişe ce promovează toleranţa, condiţia participării fiind aceea ca echipa de copiii ce realizează afişele propuse spre concurs să includă cel puţin un copil cu cerinţe educaţionale speciale. Numărul lucrărilor recepţionate a fost impresionant, fiind recepţionate lucrări din aproape toate judeţele Românei. Concursul a fost inclus în Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret a judeţului Timiş şi este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Casa pentru Cultură şi Artă Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

          În anul școlar 2012-2013, ediția a V-a a proiectul, prima ediția ca proiect C.A.E.N., a fost organizat de C.Ș.E.I. ”Paul Popescu Neveanu” Timișoara în parteneriat cu Școala Gimnazială Com. Mașloc. A fost organizat și un spectacol tematic, alături de concursul propriu-zis, unde au susținut momente artistice, elevi de la școala din Mașloc, elevi cu C.E.S. integrați în învățământul special la C.Ș.E.I. ”Paul Popescu Neveanu”, Timișoara și elevi din învățământul special-integrat de la Școala Gimnazială Com. Mașloc cu structuri de sprijin oferite prin C.Ș.E.I. ”Paul Popescu Neveanu”, mun. Timișoara. Atunci s-a realizat și o expoziție tematică cu lucrările elevilor.

          În 2013-2014, ediția a VI-a, concursul, inclus în C.A.E.N. 2014, a avut un caracter larg, s-au adunat foarte multe lucrări deosebite, care au fost recompensate prin diplome expediate participanților și organizatorilor.

Toate drepturile rezervate autorilor. Nicio parte a acestui site sau materiale upladatel nu pot fi reproduse sau transmise sub nicio formă şi prin niciun mijloc, fie el electronic, mecanic, fotocopiere, înregistrare sau de altă natură, fără acordul scris cumulativ al deţinătorilor de copyright: conducerea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Paul Popescu Neveanu" şi bordul revistei şcolare "Împreună".

Un proiect: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Paul Popescu Neveanu", Timişoara Cofinanţare: Consiliul Judeţean Timiş prin Agenda Manifestărilor Cultural-Artistice şi de Tineret cu suportul Inspectoratul Şcolar Timiş şi Casa deCultură şi Artă Timiş