Organizată sub egida revistei şcolare "Împreună", revista şcolii noastre, manifestarea cultural-artistică "Împreună luptăm împotriva discriminării" are ca scop formarea unei culturi a toleranţei în rândul comunităţii şcolare şi locale prin exersarea competenţelor psiho-sociale de comunicare, cooperare şi lucru în echipă. 

Prin această acţiune ne propunem marcarea zilei de 5 mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării şi egalităţii de şanse. Această zi are o însemnătate deosebită, promovând toleranţa în rândul cetăţenilor Uniunii Europene, cetăţeni în rândul cărora ne aflăm şi noi.

Edițiile II, III, IV, și V au fost cofinanțate de Consiliul Județean Timiș prin Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive și de tineret din 2010, 2011, 2012, 2013. Ediţiile a V-a și a VI-a au fost , manifestarea este inclusă în  Calendarul Activităţilor Educative Naţionale ale Ministerului Educației Naționale.

prof. Corneliu Dragomir, coordonator proiect

Ediţia a VI-a, anul şcolar 2013-2014

         Concursul naţional de creaţie literară (compuneri, eseuri, reportaje) şi de afişe(desene, colaje) "Împreună luptăm împotriva discriminării", ediţia a VI-a, este organizat de C.Ş.E.I. "Paul Popescu Neveanu din Timişoara cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. Concursul este inclus în C.A.E.N. - M.E.N. 2014

        Concursul consta în realizarea de afişe sau creatii literare (poezie, eseu) ce promovează toleranţa. Sunt invitaţi participanţi din toate judeţele Românei.


Rezultatele finale ale concursului sunt postate la finalul documentului de mai jos. Pe parcursul lunii noiembrie se vor expedia diplomele. În cazul în care până la mijlocul lunii decembrie nu recepționați diplomele pentru elevii laureați şi cadrele didactice care i-au pregătit pe elevi şi contractele de parteneriat vă rugăm să ne trimiteți un plic conținând un plic auto-adresat timbrat cu valoarea de 5 lei.

Vă mulţumim!  

Coord proiect Dragomir Corneliu

Ediţia a V-a, anul şcolar 2012-2013

         Concursul naţional de creaţie literară şi de afişe "Împreună luptăm împotriva discriminării", ediţia a V-a, este organizat de C.Ş.E.I. "Paul Popescu Neveanu din Timişoara cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi participarea Şcoala Gimnazială Maşloc. Concursul este inclus în C.A.E.N. - M.E.N.. 2013 

        Concursul consta în realizarea de afişe sau creatii literare (poezie, eseu) ce promovează toleranţa, Sunt invitaţi participanţi din toate judeţele Românei.

          Concurs este inclus în Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret a judeţului Timiş- Consiliului Judeţean Timiş, Casa pentru Cultură şi Artă Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş.

Editia a IV-a, anul şcolar 2011-2012

          Concursul cu participare internaţională "Împreună luptăm împotriva discriminării" este organizat de C.Ş.E.I. "Paul Popescu Neveanu" din Timişoara în parteneriat cu C.Ş.E.I. "Constantin Pufan" Dr. Tr. Severin, Şcoala Specială "Semenii" din Negotin, Republica Serbia şi Şcoala cu cls. I-VIII Şelimbăr, jud. Sibiu şi se bucură de o participare impresionantă.

          Concursul a constat în realizarea de afişe ce promovează toleranţa, condiţia participării fiind aceea ca echipa de copiii ce realizează afişele propuse spre concurs să includă cel puţin un copil cu cerinţe educaţionale speciale. Numărul lucrărilor recepţionate a fost impresionant, fiind recepţionate lucrări din aproape toate judeţele Românei. 

          Concurs este inclus în Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret a judeţului Timiş şi este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, Casa pentru Cultură şi Artă Timiş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş. 

Ediţia a III-a, anul şcolar 2010-2011

            Cu prilejul zilei de 5 Mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării, echipa revistei Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, revista "Împreună", a organizat o campanie de luptă împotriva discriminării, iniţiată de elevi cu cerinţe educative şi colegii lor din învăţământul de masă.

            Activităţile acestei manifestări au inclus realizarea unei expoziţii de afişe având ca tematică lupta împotriva discriminării. Autorii celor mai frumoase creaţii au fost recompensati cu diplomele Cavalerii tolerantei . Activităţile proiectului au fost cofinanţate de către Consiliul Judeţean Timiş prin Agenda manifestărilor cultural-artistice şi de tineret.

              La activităţile acestei ediţii a campaniei au participat elevi, cadre didactice şi părinţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Paul Popescu Neveanu" din Timişoara si nu numai.

Ediţia a II-a, anul şcolar 2009-2010

            Cu prilejul zilei de 5 Mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării, echipa revistei Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, revista "Împreună", a organizat o campanie de luptă împotriva discriminării, iniţiată de elevi cu cerinţe educative şi colegii lor din învăţământul de masă. Activităţile acestei manifestări au inclus jocuri disctractive şi concursuri specifice vârstei şi dezvoltării psihosomatice a participanţilor.

              La activităţile acestei ediţii a campaniei au participat elevi, cadre didactice şi părinţi de la Şcoala Particulară "Ed Vertigo" Timişoara, Asociaţia "Generaţia Tânără" din Timişoara, Şcoala cu cls. I-VIII Pişchia, D.G.A.S.P.C. Timiş, C.J.A.P. Timiş, Şcoala cu cls. I-IV Murani, Şcoala cu cls. I-VIII Liebling, etc. 

           Campania "Împreună luptăm împotriva discriminării" este organizată cu sprijinul Centrului Comercial "Real" Timişoara.

 

Ediţia I, anul şcolar 2008-2009

            Cu prilejul zilei de 5 Mai, Ziua europeană de luptă împotriva discriminării, echipa revistei Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara, revista "Împreună", a organizat o campanie de luptă împotriva discriminării, iniţiată de elevi cu cerinţe educative şi colegii lor din învăţământul de masă. Activităţile acestei manifestări au inclus jocuri distractive şi concursuri specifice vârstei şi dezvoltării psihosomatice a participanţilor.

              La activităţile acestei ediţii a campaniei au participat elevi, cadre didactice şi părinţi de la Şcoala Particulară "Ed Vertigo" Timişoara, Asociaţia "Generaţia Tânără" din Timişoara, Şcoala cu cls. I-VIII Pişchia, D.G.A.S.P.C. Timiş, C.J.A.P. Timiş, Şcoala cu cls. I-IV Murani, Şcoala cu cls. I-VIII Liebling, etc. 

           Campania "Împreună luptăm împotriva discriminării" este organizată cu sprijinul Centrului Comercial "Real" Timişoara.

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Toate drepturile rezervate autorilor. Nicio parte a acestui site sau materiale upladatel nu pot fi reproduse sau transmise sub nicio formă şi prin niciun mijloc, fie el electronic, mecanic, fotocopiere, înregistrare sau de altă natură, fără acordul scris cumulativ al deţinătorilor de copyright: conducerea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Paul Popescu Neveanu" şi bordul revistei şcolare "Împreună".

Un proiect: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Paul Popescu Neveanu", Timişoara Cofinanţare: Consiliul Judeţean Timiş prin Agenda Manifestărilor Cultural-Artistice şi de Tineret cu suportul Inspectoratul Şcolar Timiş şi Casa deCultură şi Artă Timiş